Zoekt nieuwe leden!
Zeeuws Vocaal Ensemble

Hohe Messe

In het jaar 2018 bestaat het Zeeuws Vocaal Ensemble 30 jaar! We hebben ervoor gekozen om dit heuglijke feit te vieren met niet één, maar zelfs twee uitvoeringen van de Hohe Messe van J.S. Bach. Het uitvoeren van dit groots(t)e werk van Bach stond al lang op ons verlanglijstje. We zijn dan ook enorm blij en trots dat we dit jaar de gelegenheid hebben om het werk daadwerkelijk uit te gaan voeren. 

Op 13 april zal het eerst concert plaatsvinden in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Op 14 april voeren we de Hohe Messe nogmaals uit in de prachtige Grote- of Maria Magdalenakerk te Goes. 

Het Zeeuws Vocaal Ensemble zal worden begeleid door het Ars Musica Orkest en koor en orkest staan onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Solisten tijdens beide concerten:

  • Sopraan: Lauren Armishaw
  • Alt: Robert Kuizenga
  • Tenor: Frank Fritschy
  • Bas: Michiel Meijer

HOHE MESSE - Toelichting van onze dirigent:

De Hohe Messe is Bachs 'magnum opus'. Het bijzondere is dat de compositie eigenlijk een verzameling is van composities of compositiedelen die hij tijdens zijn gehele carrière heeft geschreven. Nieuwe composities en oude composities met andere teksten krijgen een plaats. Zo componeert Bach in de jaren '20 van de achttiende eeuw voor de kerstdagen een feestelijk Sanctus en vervaardigt hij in de jaren '30 een gloednieuw Kyrie voor een sollicitatieprocedure in Dresden. Voor dezelfde procedure componeert hij zijn Gloria, maar dat is dan wel een mengeling van nieuwe composities en oude cantatedelen op nieuwe teksten, namelijk de Gloriateksten. Als uiteindelijk zijn gehele werk klaar is, is er een wonderlijk maar wonderschoon ongeëvenaard werk ontstaan dat ondanks deze lappendeken een ongelooflijk sterke eenheid vormt: de Mis in H-Moll. De term 'Hohe Messe' is overigens een geuzenaam, een negentiende-eeuwse bijnaam voor het werk. 
 
Kaarten/Toegang

- Volwassene: aan de kerk € 27,- / voorverkoop via onze webshop € 25,-.

- Scholieren (tot 21 jaar) & Voltijds studenten (op vertoon van studentenpas) €12,50.

- Kinderen t/m 12 jaar GRATIS

Kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar via www.zeeuwsvocaalensemble.nl/shop of bij één van de volgende boekhandels:
Lectori - Kapelle
De Koperen Tuin - Goes
 
Aanvang:
Dordrecht
Kerk open vanaf 19:15 uur. 20:00 uur concert.
Goes
Kerk open vanaf 19:15 uur. 20:00 uur concert.