Zoekt nieuwe leden!
Zeeuws Vocaal Ensemble

Zomeravondconcert

Op zaterdagavond 30 juni organiseert het Zeeuws Vocaal Ensemble een Zomeravondconcert in de Geerteskerk te Kloetinge.

Het koor brengt deze avond uiteenlopende werken ten gehore, die zijn geprogrammeerd als een 'muzikale mis'. Dat wil zeggen dat we bij elk vast 'mis-onderdeel' een bijpassend werk hebben uitgezocht. Het Zeeuws Vocaal Ensemble zal worden begeleid door het Ars Musica Orkest met Mark Christiaanse als continuospeler. Koor en orkest staan onder leiding van dirigent Patrick van der Linden.

Werken die op het programma staan:

  • Mis in G - Schubert
  • Sicut Cervus - Palestrina
  • Psalm 93 - Sweelinck
  • BWV4 4 'Christ lag in Todesbanden' - J.S. Bach
  • Christus factus est - Bruckner
  • Wie der Hirsch schreit - Distler
  • Abendlied - Rheinberger

Toelichting van onze dirigent:  

De mis als liturgische vorm staat enerzijds voor de christelijke eredienst waarbinnen liturgische handelingen plaatsvinden. Het zijn deze handelingen (rituelen) die het karakter bepalen van de dienst. De gebruikelijke handelingen gaan gepaard met steeds terugkerende, gebruikelijke gezangen (ordinario). Daarom staat de mis als Missa Tota anderzijds voor een verzameling liturgische gezangen: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus en Benedictus, Agnus Dei. Deze gezangen zijn door talloze componisten op muziek gezet, kortweg als Mis aangeduid. Bekende voorbeelden zijn Bachs grote Mis in H-moll (Hohe Messe) en de missen van Haydn, Mozart, Beethoven en Schubert.

Als raamwerk voor de programma-opbouw is de Mis in G van Schubert gekozen. Ieder misgezang wordt gevolgd door een werk dat liturgisch goed zou passen bij of na dit misgezang. In feite wordt op deze wijze een concertante liturgie opgebouwd, zonder gesproken woord. Het gesproken woord wordt in ons concert vervangen door Bachs oudste cantate “Christ lag in Todesbanden” (BWV 4).

 
Kaarten/Toegang

- Volwassene: aan de kerk € 15,- / voorverkoop via onze webshop € 12,50,-.

- Scholieren (tot 21 jaar) & Voltijds studenten (op vertoon van studentenpas) €10,00.

- Kinderen t/m 12 jaar GRATIS

Kaarten met korting in de voorverkoop verkrijgbaar via www.zeeuwsvocaalensemble.nl/shop 
 
Aanvang:
20:00 uur, kerk open om 19:30 uur